Напред науката е слънце

Така се пее в химна за светите братя Кирил и Методий. Или се пееше?! След днешната статия във в-к "Сега" за исканото въвеждане на ДДС в учебниците няма да остане кой да пее този химн в училищата. Не мога да разбера на кой малоумник му е дошла светлата идея да обложе и учебниците с данък. Според статията, ДДС върху учебниците ще е по-високо от това в туризма. Алоооо на управляващите на тоя туризъм ще му трябват грамотни хора, които да го управляват и за в бъдеще. На тази страна ще и трябва грамотни хора, които да я управляват. Обвиняваме циганите, че не ходят на училище, като гледам това се очертава и за българите. По-голям част от народ и сега трудно намира пари за учебници, ще го докарат до там да почне да спира децата си от училище от безпаричие. Слънцето май ще залезе от българския научен небосклон, ако това безумие се приеме 😦

5 Responses to Напред науката е слънце

  1. donangel каза:

    Че то слънцето е залязло отдавна. Мрак е, в училищата господства отдавна Тъмната страна на кинтите.
    Много Дарт Вейдъровци се изредиха, и поредния и той не прави изключение (може би само с това, че е Дарк Ред Вейдър)…

  2. Milen каза:

    Никак не ми се ще да се съгласявам с теб, но за съжа;ение си прав 😦 След толкова експерименти и експериментатори в образователната ни система, нищо вече не остана от нея. Или може би има, но се крепи на мацината ентусиасти УЧИТЕЛИ, които наистина искат поверените им деца да се научат и да знаят. Лошото е, че остават все по-малко, последователи – никакви

  3. Веси каза:

    Змейчо, я покажи статията от вестник Сега, за да видим за какво друго ДДС става дума, щото аз не съм чувала да има разлика още в ставката.

  4. Milen каза:

    Линкът вече е сложен. Можеш да погледнеш 🙂

  5. Miro каза:

    Аман, не че данъчната ни система е много добра, ама едно хубаво нещо има в нея (единната ставка за ДДС) и вие се убихте да го плюете. Това повече към Дончо 🙂 щото веднъж вече се изказвах по тази тема в неговия блог.
    Добре хайде направете един списък на нещата който трябва да са без ДДС според вас. След това преценете за колко ще струва администрирането на тези изключения в държавата и бизнеса, колко за спорове (и процеси)за спорове кое е в списъка, а кое не е. И колко ще се губи от това.
    Ако ги няма изключенията сабираемоста ще е по-добра и в идеалния случай данъка ще е по-малък. Пък за тези за който ДДС е проблем се отпуска социална помощ. Тази система е много по чиста.

Вашият коментар